Gemeenten en woningcorporaties staan voor de uitdaging om aardgasvrij of zelfs energieneutraal te worden. Hierbij is de betrokkenheid van mensen minstens zo belangrijk als de techniek. Maar hoe organiseer je bewonersparticipatie? Hoe zorg je voor draagvlak? Wij helpen je verder!

Wat wij doen

Wij betrekken diverse doelgroepen bij het thema energiebesparing en bereiden hen voor op de energietransitie. We nemen hen mee in alle verschillende duurzaamheidsmogelijkheden en stimuleren en inspireren ze tot duurzaam gedrag. Dat is waar wij goed in zijn! Dit doen wij op verschillende manieren voor zowel gemeenten als woningcorporaties door:

Onze aanpak

Wij zorgen voor een structurele aanpak van planvorming tot uitvoering. Onze werkwijze is altijd praktisch en aansluitend op de behoeften van de doelgroep zelf. Wij werken aan gedragsverandering vanuit de bestaande motivaties en drijfveren van een persoon. Dit doen wij nooit belerend, maar juist stimulerend. Wij weten om te gaan met weerstand en brengen mensen in beweging om vanuit positieve energie duurzame keuzes te maken.  We zorgen dat het nieuwe duurzame gedrag uitvoerbaar en haalbaar is, want alleen zo is het ook makkelijk vol te houden. Zo gaan we stap voor stap van energiebesparing naar uiteindelijk aardgasvrij! 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ImkeImke Tegels

 (030) 635 89 15
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.