Wil je als gemeente of woningcorporatie mensen stimuleren om energie te besparen? Wij leiden diverse doelgroepen op tot energieadviseur of energiecoach. Een energiecoach kan gericht energieadvies geven aan medebewoners en huurders.

Wat is een energiecoach?

Energiecoaches zijn vrijwilligers die opgeleid worden tot energiecoach. Na het volgen van een training kunnen zij bewoners in hun omgeving gaan voorzien van energieadvies. Lees hier de voordelen van het inzetten van energiecoaches.

Inhoud opleiding

  • Drie (korte) dagen.
  • Maximaal 12 personen.
  • Interactief en kleinschalig.

De inhoud is gericht op gedragsaanpassing, kleine en grote energiebesparende maatregelen en het inleven in de doelgroep. Wij bieden geen technische opleiding, maar de coaches leren wel over de verschillende bouweisen gedurende de afgelopen 100 jaar en welke maatregelen wanneer toegepast zijn. De coaches hebben een enthousiasmerende en verwijzende rol, naar het duurzaamheidsloket wat de gemeente al heeft ingehuurd of naar een specialist die naast advies ook direct en offerte kan aanleveren.

Als deelnemer leer je alles over energiebesparing, maar leer je ook om dit over te brengen op anderen en om te gaan met weerstand. Wij passen de inhoud van de training aan voor verschillende gemeenten en doelgroepen.

"De training vloog voorbij. Ik heb er thuis ook veel aan gehad en vond het leuk dat ik de kennis ook kon toepassen in mijn eigen huis." 
Martijn, energiecoach 

Binnenkort een renovatieproject?

Indien gewenst combineren we de inhoudelijke opleiding tot energieadviseur met kennis over fysieke maatregelen aan de woning. Zo kan de energieadviseur zijn of haar medebewoners niet alleen iets leren over energiebesparing door gedragsverandering, maar ook uitleggen hoe het nieuwe ventilatiesysteem of warmtevoorziening werkt. De combinatie van gedrag en fysieke maatregelen wordt vaak ingezet bij renovaties. Voor de renovatie vertellen de opgeleide adviseurs wat de bewoners kunnen verwachten en na afloop van de renovatie vertellen ze de basis rondom de nieuwe systemen en technieken en geven ze tips over het bijpassende gedrag. 

Onze aanpak

Wij verzorgen het gehele traject van de werving, de opleiding én de begeleiding van de energiecoaches na afloop. We ondersteunen jou als gemeente met de werving van vrijwilligers met de juiste communicatiemiddelen. Na de training zorgen we voor de begeleiding van de nieuwe energiecoaches en koppelen we hen via ons systeem aan bewoners die een afspraak maken. Ook organiseren we een terugkombijeenkomst om de ervaringen van de energiecoaches te horen en hen verder op weg te helpen. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

LisaLisa Kouwenberg

 (030) 635 89 01
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.