Het vraagstuk

De gemeente Westvoorne zocht een creatieve partij die kon helpen bij de campagne 'Energie besparen, dat levert wat op' die gefinancierd wordt met RRE-gelden (Regeling Reductie Energiegebruik). Het ging om een partij met een creatieve aanpak voor activiteiten die verder gaan dan inkoopacties en vouchers.

Onze aanpak

Wij brengen duurzaamheid dichterbij: we maken het leuk en praktisch. We geven mensen handvatten zodat ze weten wat ze kunnen doen, met veel, weinig óf geen geld. We willen bewoners op een luchtige manier kennis laten maken met het thema energie(besparing) op hun eigen niveau. We doen dat voor hele diverse doelgroepen: huurders, woningeigenaren, re-integranten, studenten, laag- en hoogopgeleiden, mensen die heel veel óf nog helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn.

Tijdens een oriënterend gesprek met de gemeente hebben we besproken wat hun wensen waren en wat wij konden bieden. Zo konden we een voorstel doen op maat, passend bij de behoefte van de gemeente. Uiteindelijk hebben we ingezet op een drietal activiteiten die verschillende bewoners op verschillende manieren benadert, namelijk energiepuzzels, het opleiden van energiecoaches en digitale workshops voor bewoners.

Het resultaat

We hebben zes energiepuzzels ontworpen en geplaatst in de lokale krant van de gemeente Westvoorne waar 235 mensen aan deelnamen. Ook hebben we meerdere digitale workshops gegeven en negen vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

LisaLisa Kouwenberg

 (030) 635 89 01
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.