Eco-Schools is het grootste wereldwijde verduurzamingsprogramma voor scholen. Het programma is voor scholen die écht het verschil willen maken als het gaat om duurzaamheid op school. Wij zijn sinds 2003 verantwoordelijk voor de cöordinatie van het programma in Nederland. 

Het programma

Steeds meer scholen besteden aandacht aan duurzaamheid. Vaak blijft het bij losse lessen en activiteiten en ontbreekt er samenhang. Denk aan de koppeling tussen curriculum, schoolplan en leerlingactiviteiten. Eco-Schools is een programma van de grootste organisatie voor natuur- en milieueducatie ter wereld: de Foundation for Environmental Education (FEE). Hier werk je op praktische, stapsgewijze manier aan een integrale, langdurige verduurzaming van je school. Samen vormen deze scholen een wereldwijde beweging, waarbij van binnenuit de school wordt gewerkt aan duurzaamheid. 59.000 scholen in 70 landen doen al mee aan Eco-Schools.

Leerlingen staan centraal

Eco-Schools is gebaseerd op het principe ‘student-led change’. Dat betekent dat leerlingen en studenten centraal staan in de uitvoering van het programma. Door hen in actie te laten komen en hen te laten ervaren en ontdekken welke bijdrage zij kunnen leveren aan een duurzame samenleving, verduurzamen zij de school op alle niveaus in en rond de school en werken zij samen met lokale organisaties. Het programma is praktisch en sluit aan op de directe leefwereld van leerlingen en studenten. Scholen komen in aanmerking voor de Groene Vlag, het door de VN erkende keurmerk voor duurzame scholen. Op dit moment doen al meer dan 170 scholen in Nederland mee.

Wat wij doen

Wij coördineren en beheren het Eco-Schools programma in Nederland. Ook zorgen we ervoor dat iedere school een eigen begeleider krijgt die hen ondersteunt in het verduurzamingsproces. Met dit initiatief streven we ernaar om duurzaamheid een vaste plek te geven op alle scholen in Nederland en het duurzaam bewustzijn van leerlingen en studenten te vergroten. 

Doe ook mee aan Eco-Schools

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

WietskeWietske Stoelinga

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.