Carolien studeerde sociaalwetenschappelijke Milieukunde en beweegt zich daarmee op de grensvlakken tussen duurzame ontwikkeling, transities en gedrag. Voor ze bij SME kwam, werkte ze als actie-onderzoeker voor organisaties zoals Drift (Dutch Research Institute for Transitions aan de EUR) en de gemeente Rotterdam (op het gebied van participatie en lokale democratie. Voor het rijksprogramma ‘Energiesprong’ initieerde zij het project ‘VvE’s met Energie’ (inmiddels overgenomen door ‘Stroomversnelling’). Carolien beschikt over ruime ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van bijeenkomsten gericht op participatie, co-creatie en duurzaamheid. Momenteel trekt ze voor gemeente Diemen het project ‘Zon op Grote Daken’.

Bij haar vorige werkgever, NEN in Delft, raakte ze vertrouwd met het thema circulaire bouw, en werkte met o.a. ‘Energie Samen’ (de organisatie die landelijk energiecoöperaties ondersteunt) aan een richtlijn voor burgerparticipatie.

Carolien hecht belang aan het zorgvuldig verkennen van de stakeholders in een gebied, om samen met hen tot de meest passende, gedragen èn slimme oplossingen te komen voor een duurzame toekomst.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

CarolienCarolien Hoogland

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.