ElektriciteitsmastHuishoudens gaan volgend jaar ongeveer 8 procent meer betalen voor elektriciteit en gas. Het gaat om 160 tot 170 euro per huishouden.

 

Dat meldt het AD vandaag. De krant schrijft de verhoging toe aan verschillende oorzaken. Stijging van de gasprijs, per 1 juli, zorgt er al dit jaar voor dat huishoudens ruim 30 euro meer kwijt zijn. De stijging van het btw-tarief naar 21 procent, per 1 oktober, kost gemiddeld nog eens 35 euro extra.

 

Daar komen verschillende andere tariefstijgingen bij. Ook het aansluiten van verschillende nieuwe elektriciteitscentrales moet de netbeheerder Tennet doorberekenen aan de consument. De Consumentenbond waarschuwde er eerder al voor dat dat tot 40 euro extra per jaar met zich kan meebrengen.

 

Energiebesparing door gedragsverandering

SME Advies voert diverse projecten uit voor onder meer gemeenten en woningcorporaties rond het thema energie en energiebesparing. Zeker nu de verwachting is dat de energieprijzen zowel op korte als op middellange termijn zullen stijgen is het van belang om niet alleen te investeren in duurzame energie, maar ook in te zetten op energiebesparing. De expertise van SME Advies ligt op het gebied van het energiegedrag van bewoners, waardoor zowel duurzaamheidsdoelstellingen worden gerealiseerd als woonlasten van bewoners worden verminderd.

 

Contact

Neeldert van Laar

030 635 89 21

laar@sme.nl

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn